Oferta


grill

Przyprawy grillowe 50g 70g 100g


  1. Przyprawa boczek grill
  2. Przyprawa do grilla szlachecka
  3. Przyprawa grill spezial
  4. Przyprawa grill mix
  5. Przyprawa żeberka grill
  6. Przyprawa do karkówki
  7. Przyprawa do szaszłyka
  8. Przyprawa do kurczaka
  9. Przyprawa do kurczaka z ziołami
  10. Przyprawa do ryb
  11. Przyprawa gyros
  12. Sól ziołowa
  13. Przyprawa do sałatek
  14. Przyprawa curry
  15. Kurczak złocisty
  16. Przyprawa do mięs
  17. Przyprawa do bekonu
  18. Przyprawa ryba mix
  19. Przyprawa miodowa

Powyższe mieszanki przyprawowe charakteryzują się bogatym smakiem, doskonałym aromatem i nadają wyrobom interesujący wygląd zewnętrzny.

Zastosowanie:

Przyprawy idealnie sprawdzają się w grillowaniu, a także jako dodatek do tradycyjnych potraw mięsnych, drobiowych oraz ryb. Nadają im przy tym niepowtarzalny smak, aromat oraz wygląd. Można stosować zamiennie z innymi przyprawami w postaci suchej, bądź jako marynaty.

Sporządzenie marynaty:

Torebkę przyprawy wsypać do pół szklanki oleju i dobrze rozmieszać, a następnie nanieść na mięso. Tak przygotowane mięso pozostawić od 12 do 24 godzin w chłodnym miejscu. Po tym okresie mięso jest gotowe do smażenia na grillu. Jednostkowe opakowanie zawiera l00 g przyprawy i ma kształt trójkąta równoramiennego, które po ścięciu wierzchołka umożliwiają łatwe dozowanie przyprawy.

Marynaty do mięs  50g 70g 100g


  1. Marynata katalońska
  2. Marynata z ziołami
  3. Marynata klasyczna
  4. Marynata do wołowiny klasyczna
  5. Marynata do wołowiny meksykańska
  6. Marynata do wołowiny włoska

Przyprawy do potraw  50g 70g 100g


  1. Przyprawa do pizzy
  2. Przyprawa shoarma-kebab
  3. Przyprawa do spaghetti
  4. Przyprawa do potraw Carumo (Jarzynka)
  5. Przyprawa do żurku
  6. Przyprawa do dań z fasoli
  7. Przyprawa do bigosu i dań z kapusty
  8. Przyprawa Napoli
  9. Panier łagodny
  10. Panier pikantny

Przetrzymanie mięsa w aromatycznej marynacie poprawia jego smak, sprawia, że mięso robi się kruche i soczyste, działa na nie konserwująco.

Zastosowanie:

Marynaty możemy stosować w gospodarstwie domowym do marynowania różnych rodzajów mięs wieprzowych jak i drobiowych, a także do produktów grillowych.

Przygotowanie

Torebkę marynaty wsypać do pół szklanki wody i dobrze rozmieszać, a następnie nanieść na mięso. Proces marynowania w temperaturze od 0 do 4°C przeprowadzamy w czasie od 24 do 48 godzin. Następnie mięso poddajemy obróbce cieplnej (grillowanie, pieczenie).

Marynaty do mięs - Polsmak Carumo

Przyprawy do przetwórstwa mięsa - Polsmak Carumo

Przyprawy do
przetwórstwa mięsa 50g 70g 100g


  1. Przyprawa do kiełbasy
  2. Pasztet wyborowy
  3. Pasztet luksusowy
  4. Przyprawa do kotletów mielonych
  5. Przyprawa do pulpetów
  6. Przyprawa do salcesonu
  7. Przyprawa do pieczeni
  8. Przyprawa do gulaszu
  9. Przyprawa do flaków
  10. Przyprawa do dziczyzny
  11. Przyprawa do kiełbasy myśliwskiej
  12. Posypka Verona
  13. Posypka Małopolska
  14. Solanka zalewowa do szynki
  15. Solanka zalewowa do boczku
  16. Przyprawa do wędzonek
  17. Przyprawa do kiełbasy domowej
  18. Przyprawa do kaszanki
  19. Przyprawa do salcesonu z moździerza
  20. Przyprawa gulasz zbójnicki
  21. Przyprawa do baraniny
  22. Przyprawa do bulionu
  23. Przyprawa do extra do zup
  24. Pasztet Podlaski

Zastosowanie:

Powyższe przyprawy można wykorzystać do domowych wyrobów wędliniarskich takich jak: kiełbasy, salcesony, pasztety itp. Nadają wyrobom pożądany smak, charakterystyczny z wyrabianym asortymentem.

Dawkowanie:

Wedle receptury wyrobu.

Do poprawy wizerunku wyrobu i kolorystyki zewnętrznej polecamy posypki: Verona i Małopolska.


Przyprawy grillowe - Polsmak Carumo

Przyprawy grillowe 1kg 5kg 10kg 20kg


  1. Przyprawa boczek grill
  2. Przyprawa do grilla szlachecka
  3. Przyprawa grill spezial
  4. Przyprawa grill mix
  5. Przyprawa żeberka grill
  6. Przyprawa do karkówki
  7. Przyprawa do szaszłyka
  8. Przyprawa do kurczaka
  9. Przyprawa do kurczaka z ziołami
  10. Przyprawa do ryb
  11. Przyprawa gyros
  12. Sól ziołowa
  13. Przyprawa do sałatek
  14. Przyprawa curry
  15. Kurczak złocisty
  16. Przyprawa do mięs
  17. Przyprawa do bekonu
  18. Przyprawa ryba mix
  19. Przyprawa miodowa

Powyższe mieszanki przyprawowe charakteryzują się bogatym smakiem, doskonałym aromatem i nadają wyrobom interesujący wygląd zewnętrzny.

Zastosowanie:

Przyprawy idealnie sprawdzają się w grillowaniu, a także jako dodatek do tradycyjnych potraw mięsnych, drobiowych oraz ryb. Nadają im przy tym niepowtarzalny smak, aromat oraz wygląd. Można stosować zamiennie z innymi przyprawami w postaci suchej, bądź jako marynaty.

Sporządzenie marynaty:

Torebkę przyprawy wsypać do pół szklanki oleju i dobrze rozmieszać, a następnie nanieść na mięso. Tak przygotowane mięso pozostawić od 12 do 24 godzin w chłodnym miejscu. Po tym okresie mięso jest gotowe do smażenia na grillu. Jednostkowe opakowanie zawiera l00 g przyprawy i ma kształt trójkąta równoramiennego, które po ścięciu wierzchołka umożliwiają łatwe dozowanie przyprawy.

Marynaty do mięs 1kg 5kg 10kg 20kg


  1. Marynata katalońska
  2. Marynata z ziołami
  3. Marynata klasyczna
  4. Marynata do wołowiny klasyczna
  5. Marynata do wołowiny meksykańska
  6. Marynata do wołowiny włoska

Przyprawy do potraw 1kg 5kg 10kg 20kg


  1. Przyprawa do pizzy
  2. Przyprawa shoarma-kebab
  3. Przyprawa do spaghetti
  4. Przyprawa do potraw Carumo (Jarzynka)
  5. Przyprawa do żurku
  6. Przyprawa do dań z fasoli
  7. Przyprawa do bigosu i dań z kapusty
  8. Przyprawa Napoli
  9. Panier łagodny
  10. Panier pikantny

Przetrzymanie mięsa w aromatycznej marynacie poprawia jego smak, sprawia, że mięso robi się kruche i soczyste, działa na nie konserwująco.

Zastosowanie:

Marynaty możemy stosować w gospodarstwie domowym do marynowania różnych rodzajów mięs wieprzowych jak i drobiowych, a także do produktów grillowych.

Przygotowanie

Torebkę marynaty wsypać do pół szklanki wody i dobrze rozmieszać, a następnie nanieść na mięso. Proces marynowania w temperaturze od 0 do 4°C przeprowadzamy w czasie od 24 do 48 godzin. Następnie mięso poddajemy obróbce cieplnej (grillowanie, pieczenie).

Marynaty do mięs - Polsmak Carumo

Przyprawy do przetwórstwa mięsa - Polsmak Carumo

Przyprawy do
przetwórstwa mięsa 1kg 5kg 10kg 20kg


  1. Przyprawa do kiełbasy
  2. Pasztet wyborowy
  3. Pasztet luksusowy
  4. Przyprawa do kotletów mielonych
  5. Przyprawa do pulpetów
  6. Przyprawa do salcesonu
  7. Przyprawa do pieczeni
  8. Przyprawa do gulaszu
  9. Przyprawa do flaków
  10. Przyprawa do dziczyzny
  11. Przyprawa do kiełbasy myśliwskiej
  12. Posypka Verona
  13. Posypka Małopolska
  14. Solanka zalewowa do szynki
  15. Solanka zalewowa do boczku
  16. Przyprawa do wędzonek
  17. Przyprawa do kiełbasy domowej
  18. Przyprawa do kaszanki
  19. Przyprawa do salcesonu z moździerza
  20. Przyprawa gulasz zbójnicki
  21. Przyprawa do baraniny
  22. Przyprawa do bulionu
  23. Przyprawa do extra do zup
  24. Pasztet Podlaski

Zastosowanie:

Powyższe przyprawy można wykorzystać do domowych wyrobów wędliniarskich takich jak: kiełbasy, salcesony, pasztety itp. Nadają wyrobom pożądany smak, charakterystyczny z wyrabianym asortymentem.

Dawkowanie:

Wedle receptury wyrobu.

Do poprawy wizerunku wyrobu i kolorystyki zewnętrznej polecamy posypki: Verona i Małopolska.

Preparaty solankowe

  • Solanki nastrzykowe do 30% przyrostu
    • zawierające fosforany i hydrokoloidy
    • niezawierające fosforanów i hydrokoloidów
  • Solanki nastrzykowe od 30% do 50% przyrostu
  • Solanki nastrzykowe od 50% do 80% przyrostu
  • Solanki nastrzykowe od 80% do 100% przyrostu
  • Solanki nastrzykowe do boczku, podgardla, pachwiny
  • Solanki zalewowe do 150% przyrostu
  • Preparaty do zalewowego marynowania mięs

Preparaty do kutrowania – emulgatory

  • Preparaty do kutrowania wędlin średnio i drobnorozdrobnionych zawierające fosforany
  • Preparaty do kutrowania wędlin średnio i drobnorozdrobnionych nie zawierające fosforanów
  • Preparaty do wędlin homogenizowanych zawierające fosforany
  • Preparaty do wędlin homogenizowanych nie zawierające fosforanów
  • Emulgatory do pasztetów na zimno i gorąco
  • Emulgatory do kiełbas drobno, średniorozdrobnionych i homogenizowanych

Preparaty przedłużające świeżość i stabilizację barwy

Mieszanki przyprawowo-smakowe

  • Do wędzonek, wędlin gruborozdrobnionych i konserw
  • Do wędlin średniorozdrobnionych i konserw
  • Do wędlin drobnorozdrobnionych i homogenizowanych
  • Mieszanki przyprawowo-aromatyczne
  • Mieszanki smakowo-dekoracyjne
  • Przyprawy i marynaty do mięs na grilla

Wyprodukowane na bazie naturalnych aromatów przypraw i ich ekstraktów z dodatkiem substancji wzmacniających smak i zapach, które wyjątkowo skutecznie uwypuklają ich efekt w wyrobie gotowym. Powyższe składniki w mieszankach przyprawowych są ściśle określone, tak – aby otrzymać trwały, łatwo rozpoznawalny – i co najważniejsze dla producenta – powtarzalny za każdym razem produkt końcowy. Dzięki dobrej rozpuszczalności mieszanki mogą być używane jako składnik solanek.

Uwagi

Pragniemy dostosować się do potrzeb każdego Klienta indywidualnie, dlatego też w powyższej ofercie nie wyszczególniono konkretnych nazw przypraw i środków funkcjonalnych. Po skontaktowaniu się z nami, technolog wdrożeniowy zaproponuje klientowi konkretne rozwiązanie. Po szczegółowe informacje prosimy o kontakt z naszym przedstawicielem handlowym.

Dawid Bryg +48 507 182 263

detal@polsmakcarumo.pl